Baneutleie

Smitteverntiltak mot covid-19

Om Dalen IL

Klubbens historie

Etter flere år med ulike ungdomslag og bygde aktiviteter, ble Dalen IL stiftet av fem unge menn den 27. desember 1921. Historiske avisutklipp fra Indre Akershus Blad refererer til «fotboldkamper med Gansdalen idrættforening» allerede i 1918, men den offisielle stiftelsen kom altså en del senere. Initiativtagere var Per Sch. Holmsen, Harald Sofsrud, Birger Schatvet, Karl Ersrud og Oscar Orderud.

I Dalen IL har det vært mange ulike idretter gjennom historien. Opprinnelig var det friidrett, orientering, fotball og ski som var klubbens største aktiviteter. Senere har det vært en rekke ulike aktiviteter som håndball, hopp, tae kwan do, boksing, turløp, sykkel og bordtennis. Aktiviteten varierer med hvilke interesser og kompetanse som finnes i klubben til en hver tid. Det er Styret og Årsmøtet som avgjør hvilke idretter klubben skal drive med.

Fotball har alltid vært en av hovedaktivitetene i klubben, med Dalheim som et naturlig sentrum. Idrettslaget eier sitt eget baneanlegg, og har en tinglyst avtale med Fet Kommune om vedlikehold og økonomisk støtte. Denne avtalen er uoppsigelig (!)

Idrettslaget er først og fremst et sosialt samlingspunkt for barn, ungdom og andre innbyggere i Gansdalen og Enebakkneset. Klubben har historisk hatt en rekke gode lag og idrettsutøvere, både med NM medaljer, cuptriumfer i Norway Cup og Dana Cup, kretsmesterskap og internasjonale premier. Mest kjent er Oscar Aas Haugen (født 1905), som i 1934 var med Norges tropp under OL i Lake Placid. Han var en allsidig idrettsmann, og drev både med friidrett, terrengløp og ski.

I moderne tid har klubben også fostret en rekke gode fotballspillere, med representasjon både på sone, kretslag og landslag (gutter og jenter). Klubben er først og fremst en breddeklubb, men skal søke å ivareta alle aktive, både de «ivrige» og de «sosiale».

I nyere tid

I 2017 ble Dalen IL kvalitettsklubb, i 2018 ble det ferdigstilt en ny kunsgresbane, i 2019 ble det ferdigstilt en utendørs treningspark.

Vi har "noen"-utvalget som tar seg av  vedlikehold av anlegget, det er frivillig kunskapsrike mennesker som

har et hjerte for klubben og passer på at annlegget går som det skal.

Vi har mange gode frivillig foreldre som står på banen hver uke, enten som trenere, lagledere, kioskvakter, kampverter, osv. Klubben er avhengig av at foreldrene stiller opp. Og så lenge barn og voksne trives og føler tilhørighet til klubben, vil man også få et hjerte for klubben og ha lettere for å stille opp. Dalen IL har mange gode frivillige og engasjerte mennesker, uten alle de gode

menneskene som stiller opp, hadde det vært vanskelig for klubben å drive idrett.

Fotball er den mest aktiv idrettsgren hos oss. Vi har 7 lag

M07 - født i 2013

G09 - født i 2011-2012

J10 - født i 2009-2011

G10 - Født i 2009-2010

G14 - Født i 2006

Damelaget

A-laget

Mer Informasjon

Fitness gruppa

Treneren Hanna Sirco har trening hver tirsdag og hver torsdag kl. 19.00. Hun pleier å ha 30 minutter med zumba og 30 minutter med tabata. Du må være medlem i klubben for å kunne delta, men du kan få en prøvetime gratis. Alle er velkommene.

Allidrett

Allidrett fokuserer på at barn mellom 4-6 år får kjenneskap til forskjellig idrettsgren i form av lek. Dette også er det foreldre som må stille opp. Inn i halen er det gjerne 2-3 voksne. Det vil si en leder og 1-2 hjelpere.

Barn syns dette er kjempe gøy.

Innebandy

Innebandy er en fin idrett å drive vinterstid, i kombinasjon med fotball på sommerstid. Idretten har mange paralelle spill elementer som utvikler både teknikk, ballforståelse og fart/utholdenhet.
Foreldre som vil være trener kan få kurs.

Som forestsatte og foreldre kan du bidra til å lage en god

sportsopplevelse for barna.